zondag 27 september 2009

Ding 14

Via Google Documenten ben ik bij Google apps gekomen.
Ik heb een aantal reactie gelezen , veel mensen met vooral kleine bedrijven het prettig vinden samen een Google agenda of Google Docs blog bij te houden om met elkaar samen tewerken.
Met een basisservices kunnen zij effectiever communiceren het vereist weining onderhoud en er is meer ruimte om documenten op teslaan en overal te open en te bewerken. Het is nog goedkoper ook.
Misschien is het iets om binnen de familie dit uit te proberen, met broers en zussen die her en der wonen.
Binnen school moet Google Docs vooral begeleid worden door de docent opdracht geeft om een project te maken. Als bibliothecaris begeleid ik de kinderen niet bij een project.
Wij hebben natuurlijk de Elo op school. Toch willen veel docenten nog gewoon een papieren verslag zien, terwijl het ook digitaal kan om met meerder leerlingen aan een project te werken. Misschien moet het papier wel duurder worden om scholen met Google Docs te laten werken.

2 opmerkingen:

  1. Het papierverbruik is sinds de computer explosief gestegen in plaats van gedaald, zoals de bedoeling was! Duurder maken zal ook vast niks uitmaken. Het is gewoon een nieuwe manier van werken, die je je eigen moet maken omdat je er het voordeel van inziet. Maar dan moet je het wel dóen.

    Natuurlijk is de elo een goede schoolse variant. Toch zou je docenten en leerlingen eens kunnen wijzen op het nut van een gezamenlijk document, bij opdrachten en werkstukken bijvoorbeeld. Of toch zelf eens een handboek of mediatheekreglement aanleggen met je collega's. Gewoon eens doen en ervaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Olga,

    Prima idee van Astrid om samen een document te maken.
    Nodig me maar uit met google -doc.
    Kijken we of we iets samen kunnen maken voor de mediatheek.
    En als Anne dan ook een g-mail account heeft dan is dat helemaal prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen