donderdag 16 april 2009

Ding 2 +

Wilfred Rubens citeerd hier over het gebruik van een Facebook ,
ik denk dat we inderdaad allert moeten zijn om niet verslaafd te raken aan het gebruik hiervan.

Dankzij Facebook slechtere studieresultaten?

Een dikke week geleden besteedde ik aandacht aan een Amerikaans onderzoek waaruit onder meer bleek dat studenten Facebook intensiever en met meer diepgang voor meer informeel leren gebruikten, dan het forum binnen de elektronische leeromgeving WebCT. In een reactie verwees Elbert naar het Times-artikel 'Facebook fans do worse in exams'.
Dit artikel gaat over een ander onderzoek waaruit zou blijken dat de meerderheid van de studenten die dagelijks op Facebook te vinden zijn, slechtere studieresultaten behalen dan studenten die deze sociale netwerk site terughoudend gebruiken. Facebook leidt hen zo sterk af, dat deze studenten weinig tijd overhouden voor studie. Bijna 80% van de onderzochte studenten was zich bovendien niet bewust van het risico van 'verleiding'. In de commentaren ligt de focus vooral op de gebruiker. Niet het medium is de boosdoener, maar degene die het medium niet goed gebruikt.

2 opmerkingen:

  1. Tja, daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen. En dat geld niet alleen voor digitale media ;-)

    Trouwens, de datum staat al automatisch boven je post. Voor de titel kun je misschien beter kiezen voor de nummer van het ding dat je beschrijft of je laat je fantasie het werk doen en prikkelt je lezer! Tenzij dit jouw bewuste keuze is om dit medium te gebruiken natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien dat je steeds nieuwe dingen ontdekt en dat niet alles wat je leest de absolute waarheid is. Ga lekker verder met de andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen